Baumit SilikonTop fehér (0018;0019) szilikongyanta kötőanyagú vékonyvakolat

15.990 Ft (12.591 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör
Gyártó: Baumit
Cikkszám: Baumit SilikonTop fehér (0018;0019) szilikongyanta kötőanyagú vékonyvakolat

Díjmentes kiszállítás az ország egész területén, már akár 1 vödörtől is!

Emelt minőségű, szilikongyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló vízlepergető hatású, jó páraáteresztő és rugalmas. A Star EPS rendszer ideális vakolata.

  • Vízlepergető hatás

  • Ellenáll a szennyeződésnek

  • Magas páraáteresztő képesség

Csomagolás: 25 kg vödör
Csomagolás mennyisége: raklapon 16 vödör
Anyagszükséglet kb. 2,5 kg/m²
Fehér színcsoport: 0018-as színkód - törtfehér, 0019-es színkód: fényes fehér

Leírás és Paraméterek

Rendeléskor a megjegyzés rovatba tüntesse fel a rendelni kívánt színkódot illetve struktúrát.

Válasszon színt a www.baumitlife.com/colors-by-color oldalon!
Homlokzati vakolatok 888 színben!

Struktúrák:

Kapart struktúra

A kapart struktúrák 1,5, 2,0 és 3,0 mm-es szemcsemérettel alakíthatóak ki. Az ún. vezetőszemcse (azaz a maximális szemcseméret) egyben a vakolati réteg vastagságát is meghatározza.

A kapart struktúráknál a szemcsék a teljes felületen viszonylag egyenletesen oszlanak el, ezáltal a felület megjelenése homogén lesz. Az anyagot rozsdamentes glettvassal hordjuk fel és kemény PVC simítóval dörzsöljük ki. A kivitelezés viszonylag egyszerű, hiszen a homogén szemcseösszetétel miatt kevésbé látszik meg a kész felületen a simítószerszám mozgásának iránya.

Dörzsölt struktúra:

A vakolat összetételének jellemzője, hogy a sok finom szemcse mellett viszonylag kevés vezetőszemcse található. Ezen szemcsék a kidörzsölés folyamán elmozdulnak és jellegzetes kis „árkokat” hagynak a felületen. Innen ered a struktúra másik, közismert neve: gördülőszemcsés. A simítás során jól látható lesz a simítószerszám mozgása, más-más hatást érhetünk el a körkörös, a vízszintes vagy függőleges, illetve a ferde irányok váltakozásával.

Fontos tudni tehát, hogy a hagyományos struktúrák kialakítása (kapart vagy dörzsölt) nem a kivitelezéskor dől el, hanem már az anyag megrendelésekor ki kell választanunk, hogy melyiket szeretnénk alkalmazni. A különbséget ugyanis a közel hasonló feldolgozási mód mellett az anyag összetétele adja meg, ami már a gyártáskor kialakul.