Burkoló blog

Burkolási Tippek!

 

 

 

 

I. AMIKOR KEVÉS AZ IDŐ JÓL MEGCSINÁLNI...

 

Biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy meg kellene csinálni a fürdőszobát, de csak 2 hét van rá, mert be kell költözni a megrendelőnek!

Ilyenkor jön a dilemma, hogy elvállaljam-e vagy inkább ne, mert lehet, hogy nem fog működni a hagyományos rétegrend. Elárulom! Vállald el, mert van megoldás!

Kezdjük az aljzatnál. Általában felújításnál fordul elő, hogy a meglévő aljzat nem felel meg a további rétegrendnek. Repedt, laza, gyenge betonnal találkozunk, amit menthetetlenül fel kell bontani.

Ilyenkor új aljzatot kell készíteni amelynek normális esetben 28 napig kötnie kell(na ezt nem szokta senki kivárni) és csak utána kiegyenlíthető és burkolható. Ha nem tartjuk be ezt a technológia időt, akkor később a szerkezetben maradó nedvesség károkat okoz a további rétegrendben, feljön a kiegyenlítő a padlólappal, ragasztóval, mindennel együtt! Szerintem ezt senki sem szeretné, főleg garanciában javítani az összes költséget állva.

A megoldás  MAPEI TOPCEM PRONTO amely egy  kész, előkevert gyorsszáradású (4 nap) normál kötésidejű szárazhabarcs zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez. A Topcem Pronto felhasználásra kész, és csak vízzel kell bekeverni.

Műszaki adatok 
Javasolt keverési arány: 1,7 l víz egy 25 kg-os Topcem Pronto zsákhoz. 
Bedolgozási idő: 40-60 perc. 
Bedolgozási hőmérséklet: +5°C-tól +35°C-ig. 
Járható: 12 óra múlva. 
Burkolható: 4 nap múlva rugalmas és faanyagú padlóburkolatokkal. Maradék nedvességtartalom 4 nap múlva: kevesebb, mint 2%. 
 

II. RÉMÁLOM BETÖLTVE...

Tél tábornok lassan enged a szorításából és minden kültéri felület megszabadul a jég és a hó fogságából.

Ha már tavaly nyáron is tapasztaltál fura hangokat a teraszodon egy-két járólapnál , akkor van számodra egy rossz hírem. Az idei tél biztos, hogy a teraszburkolatokat komoly fagyállósági  teszt elé állította és nem elképzelhetetlen, hogy a járólapok elváltak a felülettől, avagy felfagytak a lapok.  Ilyenkor nem a lapburkolat hibájáról van szó, hanem a burkolás során felhasznált segédanyagokat rosszul választották meg, vagy nem megfelelően építették be. Tehát megvan a baj, de mit is csináljunk…?

Újítsd fel a MAPEI teraszrendszerével! De miért is a MAPEI rendszert válaszd és miért a Timpanonnál vedd meg?

Mert :

  • Elsőre végleges megoldás kapsz!
  • Ingyenes szaktanácsadással állunk rendelkezésedre!
  • Tudunk profi szakembert ajánlani a partnereink közül!
  • Biztos, hogy többet nem fagy fel!
  • Gyártói garanciád lesz!
  • Környezetbarát anyagok kerülnek beépítésre!
  • Az anyagokat akár díjtalanul kiszállítjuk Neked
  • Kényelmesen és a LEGJOBB ÁRON megvásárolhatod a termékeket a MAPEI Webshopunkban

Javasolt anyagok a felújításhoz : MAPEI PLANITOP 400, MAPEI PLANITOP FAST 330, MAPEI MAPELASTIC, MAPEI MAPELASTIC AQUADEFENSE, MAPEI PRIMER G, MAPEI KERAFLEX , KERAFLEX MAXI S1, MAPEI ULTRALITE S1, MAPEI KERACOLOR FF FLEX FUGÁZÓ , MAPEI ULTRACOLOR PLUS FUGÁZÓ

 

Nézz be Mapei webáruházunkba vagy kérd a szaktanácsadásunkat az elérhetőségeinken vagy gyere be üzletünkbe: 7100 Szekszárd, Aranytó u. 12.