Lakásfelújítási tudástár

Mi tévő legyen, ha felvált a teraszán a burkolata, vagy kipergett a fuga?

2014. 06. 03. 14:41:55

Egy fárasztó munkával töltött nap után, vagy hétvégén mi sem esik jobban, mint a kellemes időben kiülni a teraszra, erkélyre és pihenni, vagy csak gyönyörködni a zöldellő, virágzó természetben. Ezt az élményt azonban nagyban rontja, ha a pillantását, figyelmét elvonja egy-egy felvált burkolólap, vagy a kipergett fuga látványa…

Mi miatt válhat fel a burkolólap a teraszon?

Mindegy, csak vízbe csobbanhassak otthon!

2014. 06. 03. 14:38:37

Önben is felmerül ez egy forró, tikkasztó nyári napon, hogy milyen jó lenne csak papucsban, törölközővel a kezében kisétálni, és csobbanni egyet a SAJÁT medencéjében?

Felfrissülni, néhány karcsapást tenni, gyerekekkel pancsolni egy jót, anélkül hogy kocsiba kellene ülni, aztán elmenni a legközelebbi, emberekkel dugig tömött strandra, úgy, hogy még a törölközőt sem tudja lerakni úgy, hogy az Ön mellett pihenő vadidegen ne az Ön intimszférájában legyen. 

Milyen egy állati jó kőburkolat?

2014. 06. 03. 14:34:50

Pont olyan, mint egy kőszobor: nemcsak lenyűgözően szép, hanem méltósággal állja az idő próbáját is!

Szeretné tudni, milyen hozzávalók kellenek egy pazarul kinéző kőburkolathoz, mellyel lélegzetelállítóan hangulatossá teheti otthonát is egy csapásra?

  • először is vegye meg csodaszép természetes kőburkolatát!
  • aztán adjon hozzá egy csipetnyi fantáziát, mellyel igazán egyedi látványt nyújt majd!
  • nélkülözhetetlen a megfelelő ragasztó, mely a burkolat igazi eszenciáját adja.
  • aztán kell egy ügyes szakember, aki mindezt összekeveri, kivitelezi és helyére varázsolja
  • és nem utolsó sorban mindaz a hasznos trükk és praktikum, amivel igazi műalkotássá emelheti burkolatát.

Mi garantálja majd azt, hogy természetes kőburkolata úgy bírja majd a strapát, mint egy évszázados kőszobor?

Otthonának szüksége lenne egy alapos felújításra?

2014. 06. 03. 14:30:32

A munkahely mellett az ember otthonában tölti idejének jelentős részét, ezért természetes, hogy itt szeretne nyugalmat találni egy-egy stresszes hétköznap után.

Mindenki szeretne egy kényelmesebb, szebb lakást, egy igazi otthont, melyre méltán lehet büszke vendégei előtt. Ilyenkor nem érdemes sokat várni, hiszen a felújítás előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik.

Egy felújítás igazából az ember fantáziáján és pénztárcáján múlik.  Egy ilyen jellegű kivitelezés esetén korlátlan a lehetőségek tárháza. Gyakran már az is elég, és pozitívan befolyásolja az ember hangulatát, ha megváltozik a falak színe, vagy a mintázata. Persze ha egy fürdőszoba, vagy konyha felújításán töri valaki a fejét, akkor az egy magasabb jellegű kiadást fog jelenti. És persze ha padlótól a mennyezetig kicserélésre kerül a burkolat, az már mindenképpen profi szakember jelenlétét igényli.

Elege van abból, hogy pincéje gyakorlatilag használhatatlan az állandó beázás miatt?

2014. 06. 03. 14:25:01

Nyirkosak, nedvesek a falak, lemállik a vakolat, repedések jelentek meg?

Ha szeretné újra birtokba venni rossz állapotú pincéjét, alagsorát, hogy nyugodtan tárolhassa dolgait, értékeit anélkül, hogy az átázás, a dohszag miatt kellene aggódnia, akkor itt az ideje a felújításnak!

Azonban ne ugorjon azonnal fejest a vakolat és szigetelés kialakításba! Előbb vizsgálódjon, tüzetesen vizsgálja meg, milyen lehetséges nedvesség források veszik körül pincénket!